Många svenskar har sportfiske som sitt främsta fritidsintresse. Har du en vän som är intresserad av fiske kanske du vill skänka en fiskerelaterad present. Sportfiske är ett fritidsintresse där man använder en hel del prylar men att köpa en present till en fiskare är svårare än man kan tro.

Spö och rulle

Den självklara presenten till någon fiskeintresserad är ett nytt spö eller en ny rulle. Problemet är bra att din fiskande vän troligen vet mer om fiske och om rullar och spön än vad du gör. Risken är att du köper något som din vän inte kommer att uppskatta.

Drag och jiggar

Sportfiskare använder en uppsjö av drag, jiggar och riggar när de fiskar. Olika drag fungerar olika bra för att fånga olika sorters fisk. Att välja rätt drag åt en vän är inte enkelt.

Kringutrustning

Utrustning fiskare använder, som till exempel vadarstövlar, kniv eller en röklåda kan vara en bra present, köper du en röklåda kanske du kan få smaka på en delikat hemrökt fisk. En förutsättning är dock att din vän är road av matlagning.

Den rätta presenten

En present som alla sportfiskare garanterat kommer att uppskatta är en fisketur, ta en titt online och du kommer att hitta den perfekta presenten till din vän.