Om man har ett intresse för friluftsliv, skog och mark så kan det vara så att man både har fiske och jakt som två stora intressen. Det ena behöver inte utesluta det andra. Att få vara ute och fiska eller jaga är något som uppskattas och man ser till att ens lediga stunder blir vid någon sjö eller på ett jaktpass någonstans om det är jakttider.

Utrustningen för dessa bägge intressen är viktiga. Det går inte att fiska om man använder sig av dåliga fiskespön. Det går lika dåligt att jaga om en vapen inte är tillfredställande. Det gäller att se till så all den utrustning som man har fungerar precis som det är tänkt. Det finns även annat som gör det hela lite enklare när man är ute och jagar eller fiskar. Det kan vara vapenremmar och säkerhetsfästen för sitt vapen likaväl som en bra ryggsäck för att packa ner sina fiskelådor med drag i.

När man inte är ute på jakt eller fiske så får det bli vård av sina vapen och fiskegrejer. Det gäller att se till så när det väl bär iväg så ska allt fungera som det ska. Man vill ju inte det första man gör när man kommit till sitt fiskevatten eller jaktpass sitta och behöva fixa till spö eller vapen. Väl på plats så ska man kunna göra upp en eld och sitta och njuta av sitt intresse.