Det är viktigt att ha rätt utrustning när du ska köra en båt. Det gäller framförallt ju större båt du har. En stor båt behöver nämligen en mer robust utrustning än mindre båtar. Att framföra en stor båt är väldigt mycket svårare än om du skulle köra en mindre båt.

Du behöver ta höjd för många olika saker såsom hur strömt det är i vattnet, vilken vindriktning det blåser från och hur djupt det är där du befinner dig. För riktigt stora båtar som är över 12 meter långa och fyra meter breda behöver du även inneha Kustskepparintyget.

Stora båtar behöver ha grova förtöjningslinor som klarar av att hålla den tunga båten på plats i hamnen och vid bryggan när det blåser kraftigt. Samma sak gäller med ankarspelet som behöver vara tillräckligt stort för att klara båtens vikt i strömt och blåsigt tillstånd. Ta gärna höjd och använd ett lite större ankarspel.

Beställ från internet och få allt levererat

Tjocka tampar och ett ankarspel väger en hel del, det är inget du får in i en bil. Beställer du det från nätet får du allt levererat dit du vill till ett mycket bra pris i jämförelse med fysiska butiker. Kolla in moory.se om du är i behov av utrustning.