Det finns inget godare än färsk fisk som du dragit upp själv och sedan tillagat. Tänk till exempel en färsk röding som du grillar bredvid älven över enris. Eller varför inte en färsk gös med god sås och potatis hemma vid matbordet.

Vi har mycket fina fiskarter i svenska vatten och du kan tillaga dem på tusentals olika sätt. Vilken fisk du än har dragit upp är det ännu trevligare att bjuda familj och vänner på en middag.

Duka för råvaran

Om du ska bjuda in till middag på din egenfångade fisk så kan det vara trevligt att duka lite speciellt. Köp en vaxduk retro till matbordet till exempel och duka som mormor skulle ha gjort.

Detta blir speciellt effektfullt om du lagar någon traditionell fiskrätt. Vi tänker bland annat på gäddfärsbiffar eller helstekt abborre.

Lägg till snygga husgeråd i emalj på bordet. Du kan då servera en traditionell efterrätt på jordgubbar och grädde som du lägger i någon fin emaljskål.

Förslag till middagar

Förutom rätterna ovan så kan vi rekommendera exempelvis senapsmarinerad stekt strömming med potatis och citron. Du kan också prova på att uppdatera gäddfärsbiffarna genom att servera dem med en krämig saffranssås.

Nu är åtminstone vi hungriga!