Attefallshus är en smidig lösning för dig som eftersöker mer boyta utan att du behöver ansöka om bygglov. I det här inlägget kommer vi att titta närmare på vad som gäller för dig som vill bygga attefallshus. Hos Sorselestugan mottar du även ytterligare information som du inte vill gå miste om.

Attefallshus utan bygglov

När du bygger ett Attefallshus på tomten är detta möjligt utan bygglov. Det finns dock vissa krav som du måste uppfylla. Bland annat får nockhöjden inte överstiga fyra meter. Samtidigt får den maximala ytan heller inte överstiga 30 kvadratmeter. Du får lov att bygga flera Attefallshus på samma tomt, men den sammanlagda ytan av de olika husen får fortfarande inte överstiga 30 kvadratmeter.

Gör det mesta av ytan

Till skillnad från vissa andra byggnader är det fullt möjligt att använda ett Attefallshus som en självständig bostad. Med en begränsad yta är det dock viktigt att maximera utrymmet. Detta lyckas du med genom att bland annat ha ett sovloft i huset då du har hela fyra meter att jobba med på höjden. Därtill kan du bygga en källare då ytan under Attefallshuset inte räknas in i de 30 kvadratmeterna.