Om du gillar att fiska kanske du planerar en fiskeresa. I så fall kan det vara läge att du tittar över dina fiskeprylar. För den riktigt inbitne finns det massor av saker att välja på, men du kan såklart även sätta igång med fiske utan att köpa allt på en gång. Här kommer därför några tips på vad du ska tänka på i först hand.

Viktigt med rätt utrustning

Eftersom fiskeutrustningen är säsongsbetonad gäller det först och främst att anpassa den efter vilken typ av fiske du ska ut på. Är det vinterfiske eller sommarfiske, havsfiske, fiske i sjö eller kanske flugfiske i en å? Du behöver också kolla av dina rullar och spön så att de är i bra skick. Det är också bra att ha med lite verktyg så som avbitartång, en vass sax och splittringstång. Du kan även behöva lite plåster och bandage ifall olyckan skulle vara framme.

Stort utbud online

Om du behöver komplettera med lite utrustning inför nästa resa kan du med fördel handla på nätet. Där hittar du alla typer av beten och tafsar, spön, rullar och allt annat du kan tänkas behöva. Glöm inte heller att packa ner några goda mackor och lite varmt kaffe eftersom sjön ”suger”.