Att få möjlighet till att åka iväg på spännande vinterfiske kan vara något som de flesta som älskar fiske skulle få uppleva. Det är något väldigt speciellt att åka ut på isen och borra upp några hål för att pimpla. Speciellt om solen är framme och vinden inte är så hård.

Det finns ett par saker som man bör tänka på vid vinterfiske. Framförallt så gäller det att använda fiskelina av nylon då denna inte drar till sig så mycket vatten och blir isig. Om du inte känner till sjön som du ska fiska på så kolla upp om någon vart där tidigare och borra upp deras gamla hål, Det kan gälla att prova sig fram för att se var det är bäst fiskelycka.

Se också till att vara ordentligt klädd. Lager på lager principen är det som gäller. Ha ordentliga underkläder som värmer dig. Lager nummer två kan vara en fleecetröja eller liknande. Avsluta med en vind- och vattenavvisande jacka ovanpå allt. Se också till att ha sköna sockar i ull som håller dina fötter varma.

Förutom kläder så se till att du har isdubbar även om du känner till sjön. Är det tidigt på säsongen så kan isen inte hunnit bli så tjock. En ispik är bra att ha med för att kunna kontrollera hur pass tjock isen är. Lägg också din mobil i en tättslutande plastpåse som du skulle råka ramla i. Använd ditt sunda förnuft när du är ute på isar.